4 Ocak 2012 Çarşamba

Hayaller

Aslında herkesin içinde yaşayamadıkları hayaller vardır: Kimi, bunları öyküleştirir-kimisi, zaman çok kısa deyip hayallerinin peşinden koşar-kimisi, yapacaklarını planlar-kimileri de, başkalarında o hayalleri gerçekleştirmeye çalışır....Genelde bunlar ebeveyinlerdir. En acıtanı da budur aslında. Sizin yapmak istemediğiniz ama onların yapmaya can attıkları her şeyi size dikte ettirilir. Siz mutsuzluk içindeyken, onlar bulutların üzerindedir. Size ne istediğiniz sorulmaz çünkü aynı frekansta olmak zorundasınız.

Okuyacak olduğunuz okuldan, seçcek olduğunuz meslek-eş-mobiya-gelinlik-damatlık.....her şeye müdahale etme hakları vardır. Çünkü onlar size o kadar baktı, büyüttü, okuttu, sevgi verdi..

Karşı geldiğinizde ise BENCİLLİK ile suçlanırsınız..

Acaba kim bencil?

2 yorum:

  1. Burcuuuuuuuuuuuuuuu, seni severim bilirsin. Yanımda olsaydın bunları konuşurduk ama şimdi operasyon ile birlikte bayağı ayrı olacağız. O yüzden buradan yazmak istedim, yazmaz isem çatlayabilirdim.

    Yazında şu cümleler inan içimi acıttı.
    "Sizin yapmak istemediğiniz ama onların yapmaya can attıkları her şeyi size dikte ettirilir. Siz mutsuzluk içindeyken, onlar bulutların üzerindedir."

    Normal hiç bir anne&baba çocuğu mutsuz iken bırak bulutların üstünü, istese de mutlu dahi olamaz. Ama bir çocuk acı çekerken anne&baba da keyif içinde ise zaten bu ebeveynlerde sorun vardır, evlat pek fazla takmamalıdır.

    Ancak bugun ebeveynlerin acayip gibi görünen talepleri aslında kendi kaprisleri değil, sadece öngörüleridir. Onlar çocuk-genç olmuşlardır ve bu hisleri biliyorlardır, tecrübe ile sabit içgüdülerinden yola çıkarak hep nasihat vermektedirler. Ama çocuk anne-baba olmayı, çocuk yetiştirmeyi bilmediği için daha hoyrat acımasız olabilmektedir.

    Bir gün hatırlarmısın, sen, ben ve Fatmanur salya sümük bir şey konuşmuştuk. Lütfen o konuştuklarımızı unutma. Kendini üzme. Tadını çıkar, nişanlın ile nişanlılık evresinin. Çünkü bir daha nişanlı olamayacaksınız... Bırak mobilyan kayınvalidenin dediği gibi, perden annenin dediği gibi, çamaşır makinası kardeşinin dediği gibi olsun. Şekli ne olursa olsun hepsi aynı görevi yerine getirmeyecek mi? 10 sene sonra bir kez daha alırsınız, zaten artık bu kadar hızlı tüketimde değişiyor istemsende. Kendi evinizi alırsınız oraya seçersin istediğin gibi.
    Ama anne-babanında hakkı vardır dimi azıcık, olsun zaten. Karışsın, o kadar hakları olsun üstlerimizde....

    Ya hem sen ne bunları düşünüyorsun. Tırnak gidecek tırnakkkkkk............ Doğayı düşün, hayvanları, civcivleri, kuşları v.s.

    YanıtlaSil
  2. bu yoruma kesinlikle katılıyorum.Çağanın annesini de tebrik ediyorum yorumlardan ötürü:)içindeyken anlayamadığın bu durum, biraz zaman geçtikten sonra herşeyi sana gösteriyor.Her ebeveyn aynı olmayabilir ama birazda olsa hak vermeni tavsiye ederim...bir an önce iyileşmen dileğiyle..muck

    YanıtlaSil